Rabatter och förmåner som Bergsbo

Som boende i Bergs kommun får du ta del av några rabatter och förmåner. Läs mer om dem nedan och följ länkarna för att läsa mer.

Gratis busskort 6-19 år:

Ungdomskortet är ett busskort som ger alla ungdomar 6-19 år folkbokförda i Bergs kommun möjlighet att åka gratis med Länstrafiken 365 dagar om året.

Läs mer om ungdomskortet här

Gratis liftkort för elever i årskurs 1-9: Bydalsfjällen och Skistar Vemdalen

Bydalen:

Bydalsfjällen erbjuder gratis säsongskort för elever i årskurs 1-9 i Bergs kommun. Säsongskorten bokas på bydalsfjällen.se och säsongens kort ska hämtas ut senast den 31/1-2021 i Bydalens eller Högis skipassförsäljning. Giltig id-handling samt utdrag från folkbokföringen ska visas upp.

Läs mer på Bydalsfjällens webbplats. Länk till annan webbplats.

Skistar Vemdalen:

Skistar Vemdalen erbjuder gratis säsongspass för ungdomar till och med 15 år som är folkbokförda i Bergs kommun. Från 16 år är det 25% rabatt på säsongspass i Skistar Vemdalens anläggningar. Skulle det vara någon som är 16 år och går i 9:an så får de också gratis säsongpass.

Säsongspasset är giltigt i Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Dessa kort kan endast hämtas ut på plats på Skistars respektive skidorter. Giltig id-handling samt utdrag från folkbokföringen ska visas upp.

Läs mer på Skistars webbplats Länk till annan webbplats.

Du kan även maila Skistar Vemdalen för mer information

25% rabatt på säsongskort för vuxna i Skistar Vemdalens anläggningar

Skistar Vemdalen erbjuder 25% rabatt på säsongspass för vuxna som är folkbokförda i Bergs kommun.

Säsongspasset är giltigt i Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Dessa kort kan endast köpas på plats på Skistars respektive skidorter. Giltig id-handling samt utdrag från folkbokföringen ska visas upp.

Läs mer på Skistars webbplats. Länk till annan webbplats.

Du kan även maila Skistar Vemdalen för mer information

Gratis fiskekort 0-16 år och rabatt för vuxna

Om du är folkbokförd i Bergs kommun kan du köpa Fiskaibergkortet VIP för bara 600kr/år. För alla barn under 16 år gäller fritt fiske.

Gratis skid- och motionsspår

Runt om i Bergs kommun finns det skid- och motionsspår som är elbelysta som inbjuder till rörelseglädje och motion.

Läs mer om motionsspåren i kommunen