Artikeln publicerades 20 september 2023

Berg åter i topp i Svenskt Näringslivs ranking

Ola Toftegaard, Svenskt Näringsliv och Therese Kärngard (s), kommunstyrelsens ordförande

Ola Toftegaard, Svenskt Näringsliv och Therese Kärngard (s), kommunstyrelsens ordförande

I Svenskt Näringslivs ranking över kommunernas företagsklimat är Bergs kommun åter i toppen i länet, och även länets klättrare.

- Självklart är detta riktigt roligt! Vi jobbar ständigt framåt och att vara en riktigt bra kommun att starta, driva och utveckla företag i är viktigt för alla, säger kommunstyrelsens ordförande Therese Kärngard(s), och fortsätter:
- Att vi uppfattas så mycket bättre på service och bemötande ska alla medarbetare i kommunen ta åt sig av. Det handlar om allt ifrån när företagare lämnar sina barn på förskolan, lämnar in ett bygglov eller har en fråga i växeln.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Rankingen syftar till att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Bergs kommun har gjort en rejäl positiv resa i rankingen. 2011 låg Bergs kommun på placering 266 och en handlingsplan togs då fram för att förbättra kommunens företagsklimat. Handlingsplanen förankrades i näringslivsrådet och beslutades av kommunstyrelsen. Arbetet utifrån den handlingsplanen har resulterat i att kommunen de senaste åren legat i toppskiktet vid mätningarna.

Mer information om undersökningen finns via Svenskt näringslivs webbplats Länk till annan webbplats.